VAN GOGH zapalio Gurgusovačku kulu u Knjaževcu! (FOTO + VIDEO)

213
0
TIMOKPRESS.RS

Grupa Van Gogh održala je koncert treće večeri na 57. Festivalu kulture mladih Srbije u Gurgusovačkoj kuli u Knjaževcu.

Rok zvuk je odjekivao iz prepune Gurgusovačke kule, dok je publika uživala u pesmama jednog od najpopularnijih rok bendova u regionu. Grupa Van Gogh je drugi put na ovom festivalu.

TIMOKPRESS.RS
TIMOKPRESS.RS

Koncert je započeo pesmom „Skačem skači“, a potom su usledili hitovi „Tanka nit“, „Vrteška“, „Spisak razloga“, „Opasan ples“, „Ludo luda“… Nastup je završen numerom „Anđele, moj brate“.

Posebno oduševljenje prisutnih na koncertu izazvao je frontmen Van Gogh-a Zvonimir Đukić Đule kada je ušao u publiku i zajedno sa njima pevao hitove ovog rok benda.

TIMOKPRESS.RS
TIMOKPRESS.RS

Đule je pohvalio Festival kulture mladih Srbije i izrazio zadovoljstvo što još uvek postoje ovakvi festivali različitih žanrova muzike, tako da mladi ljudi mogu da se odluče šta će slušati.

„Drago mi je da postoji festival različite muzike koji opredeli mlade i koji se pronađu u nekom od stilova. Svi stilovi su naravno dozvoljeni, a videćemo koliko će koji da se zadrži, održi i koliko će da opstane. Kulture ima sve manje u našoj zemlji i ovo je kontra napad i prst u oko na sve što se dešava u paralelnom televizijskom svetu“, istakao je Zvonimir Đukić Đule.

TIMOKPRESS,RS

Đule je najvio izlazak novog studijskog albuma koje će, kako kaže, biti veliko iznenađenje za publiku.

„Spremamo novo iznenađenje ne samo za našu publiku, već i za neku buduću publiku koja se još uvek nije opredelila za određeni muzički pravac. Stalno smo na putu, ali kad god imamo slobodnog vremena u studiju smo i radimo na novom albumu“ poručio je Đule.

On je dodao da članovi benda Van Gogh provode „leto na točkovima“ i da vole kada učestvuju na festivalima i ostvaruju kontakt sa publikom.

Ovako je bilo na koncertu:

https://www.instagram.com/p/Blbgs9Bn8HA/?taken-by=timokpress

https://www.instagram.com/p/BlbS9NmgQxT/?taken-by=timokpress

https://www.instagram.com/p/BlbWv9Tg79o/?taken-by=timokpress

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac poručio je da je ova manifestacija od velikog turističkog i privrednog značaja za Knjaževac.

„Festival kulture mladih Srbije zajedno sa Gitarijadom, Prvom harmonikom Sokobanje i Mokranjčevim danima u Negotinu nastoji da svake godine privuče što više turista u ovom delu Srbije. FKMS nudi različit program publici, tako da se za svakog može naći po nešto. Osim koncerata, tu je i amatersko stvaralaštvo u vidu izložbi, predstava, kao i nastupa folklornih ansambla. Iz godine u godinu radimo na poboljšanju programa festivala, a turista je sve više za vreme ove manifestacije što je od velikog značaja za Knjaževac“, istakao je Đokić.

TIMOKPRESS.RS

K.M.