Naslovna Društvo Međunarodni inkluzivni festival „Art zona za sve“ okupio oko 500 učesnika! (FOTO...

Međunarodni inkluzivni festival „Art zona za sve“ okupio oko 500 učesnika! (FOTO + VIDEO)

32
0
FOTO: Dečiji centar Zaječar
Vreme čitanja:1 Minuta, 32 Sekundi

Treći Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“ završen je, a ove godine okupio je oko 500 učesnika za vreme trajanja festivalskih dana u Zaječaru. Svake godine na Festivalu bude više stotina učesnika sa celog Balkana – iz Makedonije, Bugarske i sa prostora bivše Jugoslavije.

„Ove godine akcenat je stavljen na individualne kreativne izraze i na „teatar pokreta“ odnosno inkluzivni balet i igru, kao i pantomimske predstave… sve stvari koje mogu biti podjednako razumljive deci sa nekom vrstom hendikepa. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovali su svi ljudi koji su individualno realizovali programe i koji mogu da budu pokretači svima onima koji podršku nemaju od porodice ili društva“, istakla je Selena Ristić Vitomirović, iz zaječarskog Dečijeg centra.

Učesnici i publika mogli su da prisustvuju raznim radionicama, kao i prezentacijama, predstavama, reviji, baletu i operi u cilju razvijanja dečijeg i omladinskog stvaralaštva.

Međunarodni inkluzivni festival dečjeg i omladinskog stvaralaštva – „ART ZONA ZA SVE” organizuje se u želji da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u stvaranju inkluzivne kulturne polititike naše zajednice.

Dugoročni cilj je stvaranje klime otvorenosti i saradnje, sa naglaskom na različitost i individualne potencijale dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Festival „ART ZONA ZA SVE” organizovao je Dečiji centar iz Zaječara, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U narednom periodu, članove Dečijeg centra iz Zaječara očekuje nastup u okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru, kao i gostovanje u vršačkom Narodnm pozorištu „Sterija“ početkom oktobra sa predstavom „Zvezdani dečak“, čija je premijera bila na „Art zoni za sve“.

TIMOKPRESS.RS

IZVORtimokpress.rs
Prethodni tekstPočetak rekonstrukcije arteskih česama u Zaječaru od ponedeljka!
Sledeći tekstOtvoren 53. Festival „Mokranjčevi dani“ u Negotinu