BENDOVER iz Beograda pobednik 53. Gitarijade u Zaječaru

BENDOVER iz Beograda pobednik je 53. Gitarijade u Zaječaru po oceni stručnog žirija a po oceni publike najbolji bend je Sanitarium iz Beograda.

155
0
BENDOVER 53.GITARIJADA
Bendover, 53. Gitarijada; Foto: www.gitarijada.rs

BENDOVER pobednik je 53. Gitarijade u Zaječaru po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao Zoran Aleksić.

Bendover je autorski i klupski bend iz Beograda. Neguju čist i čvrst rock’n’roll. Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari do lakata uprljani u stvaranje i rad grupa kao što su: Groovebox, Sevdah metal bend, (ne)normalni bend, Đokara i gnjurci, Enjoy sarma, Vox Populi, Witch1, Azra-el itd.

Bend je osnovan u studiju negde u proleće 2005. godine. Osnivači Vule, Trša, Đura i Đole Bendover su videli kao priliku za druženje uz pivo i muziku, beg od posla i svakodnevnice.

Po oceni publike najbolji bend je Sanitarium iz Beograda.

SANITARIUM je alternativni metal bend iz Beograda. Čini ga petočlana ekipa sa teritorije grada. Sanitarium je osnovan krajem marta 2016. godine.

gitarijada
Sanitarium, 53. Gitarijada; Foto: www.gitarijada.rs

Osnovali su ga sadašnji gitarista Marko Narančić i vokal Nenad Živković sa bubnjarem Bojanom Nikolić i basistom Slavišom Ivković.

Bojan i Slaviša napuštaju bend sredinom 2017. godine i tada se priključuju Uroš Pajić na ritam gitari, Viktor Kiralj na bas gitari i Miloš Bajić za bubnjevima.

Trenutna postava benda: Marko Narančić (gitara i vokal), Nenad Živković (vokal), Uroš Pajić (gitara, prateći vokal), Viktor Kiralj (bas), Miloš Bajić (bubnjevi).

Pobedici su raznih gitarijada i festivala širom Srbije. Učesnici brojnih manifestacija, moto skupova, gitarijada, manjih i većih festivala.