Mesečni horoskop za jul 2019. godine

154
0
mesečni horoskop za jul
Foto ilustracija: Pixabay
Mesečni horoskop za jul 2019. godine nam donosi vrele dane, ali i vrele ljubavne odnose.

OVAN

Posao

Mars, vaš vladar će 2. jula ući u znak Lava i pokrenuće vašu motivaciju i energiju ka aktivnostima koje volite da obavljate u svom poslu. Uspećete da spojite zabavno i prijatno sa korisnim. Uspeh vas očekuje u poslovima koji su povezani sa oblastima zabave, sporta i rekreacije.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i u prvoj polovini meseca će vam doneti više uspeha u svemu što je povezano sa nabavkom osnovnih sredstava i sirovina za rad, u dovršavanju planiranih obaveza na vreme i privući će vam više klijenata ako se bavite privatnim poslom.

Merkur će krenuti retrogradno 8. jula u znaku Lava, što će vas usporiti u razvoju projekata povezanih sa kreativnim oblastima koje ste nedavno započeli. Bićete nedovoljno organizovani i skloni da pravite propuste koje ćete trebati da ispravljate.

Konjunkcija retrogradnog Merkura sa Marsom će vam omogućiti da pokrenete jedan projekat čiji start kasni zbog nepovoljnih okolnosti.

Opozicija Sunce sa Saturnom doneće vam nesuglasice i ozbiljne teškoće sa nadređenima zbog rokova koji će kasniti zbog neorganizovanosti.

Mars će praviti kvadrat sa Uranom 11. jula i upozorava vas da u tom periodu ne ulazite ni u kakve rizične poslove i finansijska ulaganja.

Na polju novca će iskrsnuti neočekivane teškoće i troškovi. Najvažnije je da se usmerite na rešavanje zaostalih rokova. U tome ćete moći da se oslonite na svoj osećaj za saradnju i nalaženje efikasnih rešenja. Merkur će se retrogradno vratiti u znak Raka i uspećete ono što je najvažnije da dovršite i izbegnete gubitke i nezadovoljstvo klijenata.

U trećoj dekadi jula Sunce i Venera će ući u znak Lava i doneće vam napredak u poslovima u kojima je potrebno da budete kreativni. Mars će praviti trigon sa Jupiterom i doneće vam dobitke kroz poslove povezane sa inostranstvom.

Nezaposleni Ovnovi će biti u prilici da dobiju posao u oblastima zabave i ugostiteljstva. Naročito će vam biti lako da nađete honorarni ili sezonski posao.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Početak jula i prva dekada će vam doneti nova uzbuđenja i pojačati dinamiku u vašoj emotivnoj vezi na zadovoljstvo vas i voljene osobe. Venera će ući u znak Raka i doneće vam nove ideje o uređenju zajedničkog doma. Unećete i nešto novo u vaš odnose što će vam doneti neophodnu svežinu. Više vremena ćete posvetiti porodičnim odnosima.

Druga polovina jula vam donosi nezadovoljstvo zbog toga što će razne obaveze i posao oduzimati i vama i vašem partneru vreme koje obično provodite zajedno. Konjunkcija retrogradnog Merkura sa Venerom će vam omogućiti da pokrenete ostvarenje jednog zajedničkog plana. Krajem jula ćete konačno imati dovoljno vremena za zabavu i razonodu udvoje.

Ako ste slobodni:

Venera će ući u znak Raka što će u vama probuditi potrebu da se skrasite i uđete u ozbiljnu vezu. Upoznaćete osobu koja će vam delovati kao idealna prilika za vezu koju želite.

Biće vam relativno lako da vašoj simpatiji privučete pažnju i do sredine meseca ćete započeti emotivnu vezu. Odmah će do izražaja doći brojne suprotnosti između vas i vašeg novog emotivnog partnera.

Povezaće vas prejake strasti i biće vam jasno da niste jedno za drugo ali nećete prekinuti vezu.

Stariji Ovnovi će imati dinamičan mesec ispunjen pokušajima da se dopadnu osobi koja ih privlači ali kod koje neće naići na otvorena vrata. Dobićete jedino šansu za kratku avanturu koja će vam doneti više razočaranja nego zadovoljstva.

Zdravlje

Retrogradni Merkur će vam od 8. jula doneti pad imuniteta i pojačanu osetljivost na stres. To može da izaziva psihosomatske smetnje. Potrebno je da se više krećete, da se redovno odmarate i da se zdravo hranite.

Kontrolišite krvni pritisak jer će vam varirati, posebno kada bude naglih promena vremenskih prilika. Bićete skloni meteoropatiji.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od većinom biljne hrane. Za doručak će vam prijati da uzimate ražene ili ovsene pahuljice sa sušenim voćem i jogurtom. Supe od povrća, rižoto, pilav, kao i spanać pripremljen na pari možete imati svakodnevno na jelovniku.

Od voća uzimajte dinje i grožđe. Pojačajte unos B vitamina. Umanjite suhomesnatu hranu.

Srećni brojevi

6, 14, 19, 22, 25

BIK

Posao

Mars će 2. jula ući u znak Lava, što će vas pokrenuti da se angažujete oko svega što je pri kraju i što možete dovršiti. Najveći deo svojih obaveza ćete uspeti da obavite na vreme, a jednu koja će vam doneti ekstra zaradu ćete imati dovršeno i isporučenu naručiocu pre dogovorenog roka.

To će vam ostaviti dovoljno prostora da pokrenete jedan nov i dugoročni projekat. Venera će ući u znak Raka 3. jula i otvoriće novo poglavlje u pregovorima oko novih poslovnih poduhvata i priliku da sklopite bar jedan profitabilan ugovor.

Vaš nastup prema sagovornicima će biti na visini zadatka i doneće vam pozitivne poene. Imaćete dobar osećaj kako da predstavite vašu ponudu.

Merkur će krenuti retrogradno 8. jula, što će vas usporiti u završnom delu aktuelnih radnih zadataka. Na neke faze rada ćete morati da se vraćate kako biste ispravili greške. Mars će 11. jula praviti kvadrat sa Uranom.

Pripazite na odnose sa nadređenima jer ćete biti skloni da nailazite na neočekivane zahteve sa njihove strane koji će biti u sukobu sa vašim metodama rada. To će dovesti do nesuglasica.

Druga dekada jula vam nije pogodna za poslovna putovanja. Na teškoće ćete nailaziti u poslovima koji su povezani sa uvozom i trgovinom robom iz inostranstva. Neke poslovne ugovore ćete raskinuti zbog finansijskih gubitaka.

Merkur će se 19. jula vratiti retrogradno u znak Raka, što će neke pregovore dovesti na početak. Kako će u trećoj dekadi Merkur praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i Venerom, uspećete da okrenete situaciju u svoju korist i pokrenete nove radne zadatke u željenom pravcu.

Sunce i Venera će ući u znak Lava i doneće vam uspeh i uvećanu zaradu kroz oblasti energetike i dizajna. Marsov trigon sa Jupiterom uvećaće vaš saldo na računu jer ćete naplatiti zaostala dugovanja.

Nezaposleni Bikovi će imati najviše mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima komunikacija i saobraćaja. Naročito ako ste po profesiji vozač, dobićete stalno zaposlenje.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa u znak Lava i vaše polje doma i porodice uneće nemir u vaše porodične odnose. Nezadovoljstvo vašeg partnera zbog vašeg čestog odsustvovanja od kuće doneće vam konflikte.

Uspećete to da rešite zahvaljujući spremnosti da se prilagodite potrebama vašeg partnera. Potrebno vam je više razgovora ali i da vaše reči potvrdite delima.

Kvadrat Marsa sa Uranom u drugoj dekadi jula doneće vam iznenadne konflikte sa partnerom. Vaše nezadovoljstvo u vezi će biti pojačano i mnogo toga će vam smetati.

Neophodan vam je kompromis kako biste uspeli da prevaziđete neslaganja. Krajem meseca ćete jasnije sagledati šta je neophodno da učinite da biste postigli sklad u vezi i prevazići ćete probleme.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da više vremena provodite nasamo i da se udaljite od osoba koje vam ne prijaju i sa kojima ne nalazite više ništa zajedničko.

Sredinom jula ćete odlučiti da izađete na jednu zabavu gde ćete upoznati osobu koja će vam se dopasti. Kroz razgovor ćete shvatiti da vas slične stvari privlače.

Nastup, izgled i način komunikacije druge osobe će na vas ostaviti jak utisak. Dogovorićete se da se izađete zajedno, a nakon toga ćete početi češće da se viđate.

Moguća je veza.

Stariji Bikovi će biti zainteresovani za poslovnu saradnju koju će im predložiti osoba koja će im delovati privlačno.

Ubrzo ćete otkriti da njen cilj nije bio samo poslovna saradnja nego da ste joj privlačni. Vaš odnos će ući u zonu intimnosti.

Zdravlje

Potrebno je da se više krećete i da vodite zdrav život, kao i da povedete više računa o pravilnoj ishrani. Zdravlje će vam biti osetljivo i preventivne mere su preporučljive. Biće vam osetljiv želudac i disajni sistem.

Osećaćete se bolje u trećoj dekadi jula kada će vaš imunitet biti pojačan. Ovo će biti povoljno vreme za bavljenje sportom i rekreacijom.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži integralne žitarice, voće i sveže povrće. Pšenične klice, presna šargarepa, jabuka, avokado i pomorandža su važne namirnice koje će dovesti vaš probavni sistem u ravnotežu i omogućiti mu da se oslobodi štetnih materija.

Meso, mleko i mlečne proizvode uzimajte umereno. Izbacite brzu hranu i jake začine iz ishrane.

Srećni brojevi

8, 11, 16, 20, 23

BLIZANCI

Posao

Mars će na početku jula ući u znak Lava i vaše polje komunikacija i trgovine. Pojačaćete napore u pokretanju poslovnih pregovora. Na vaše sagovornike ćete ostaviti snažan utisak i to će vam doneti uspeh.

Na polju trgovine i saobraćaja će vaše radne veštine doći do pojačanog izražaja i dobićete od naređenih nova zaduženja koja će vas postaviti na bolje pozicije.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i vaše polje finansija. To će vam doneti bolji osećaj za ulaganja i privlačenje bolje zarade. Pojačaće se vaš osećaj za potrebe tržišta i vaših klijenata, pa ćete sastaviti ponude koje će imati dobar odziv i koje će vam doneti dobitke.

Vaš vladar Merkur će 8. jula krenuti retrogradno, što će vam doneti nesporazume u komunikaciji. Pripazite na važne sastanke i dogovore jer će vam se dešavati kašnjenja i odlaganja.

Može vam se dogoditi da zaturite važne dokumente, a mogući su i kvarovi sredstava za rad i komunikaciju.

Budite pažljivi i u saobraćaju jer ćete i na tom polju nailaziti na teškoće. Izbegavajte velike finansijske transakcije. Bilo bi dobro ne ulazite u veće troškove i dugove.

Mars će u drugoj dekadi jula praviti kvadrat sa Uranom. Nailazićete na neočekivane smetnje koje će vas ometati u realizaciji planiranih ciljeva.

Uzrok će biti u spletkama nekoga sa strane, moguće i konkurencije. U svakom slučaju, pripazite se tajnih neprijatelja koji vam mogu praviti štetu.

To ćete najviše osetiti na finansijskom polju. Merkur će se retrogradno vratiti u znak Raka i u trećoj dekadi jula će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i Venerom.

To će vam omogućiti da prevaziđete finansijske teškoće i da pokrenete projekte koji su kasnili zbog nedostatka sredstava.

Trigon Marsa sa Jupiterom doneće vam uspeh u javnosti i sklapanje novog ugovora koji će se pokazati kao dobitna kombinacija.

Nezaposleni Blizanci će dobiti ponudu za posao u oblastima komunikacija, javnosti, pravnih oblasti i trgovine. Bićete u mogućnosti i da radite honorarno u oblasti marketinga.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Juli vam donosi više zabave, zajedničkih trenutaka i aktivnosti i kvalitetno provedenog vremena sa voljenom osobom. U prvoj polovini jula ćete se usmeriti na zajedničke ciljeve.

Uspešno ćete se uklopiti u rad na onome što želite da zajedno postignete. Vaša pokretačka energija će prijati vašem partneru, mada neće prihvatiti sve vaše ideje i predloge.

Druga polovina jula doneće vam prolazne nesuglasice u vezi finansijskih ulaganja. S druge strane, oko ostvarenja zajedničkih ciljeva ćete postići potpuni sklad i oboje ćete biti zadovoljni.

Trigon Marsa sa Jupiterom će doprineti poboljšanju vaše komunikacije. Bićete od velike podrške partneru u onome gde će morati da se više angažuje.

Ako ste slobodni:

Vaša potreba za akcijom i kretanjem biće pojačana. Na jednom od mesta kuda svakodnevno prolazite pažnju će vam privući osoba koja će vam se na prvi pogled dopasti.

Nećete gubiti vreme i naći ćete način da ostvarite kontakt i privučete joj pažnju. Mada ćete ostaviti prijatan utisak na vašu novu simpatiju, u početku će biti teško da se dogovorite za viđanje i izlazak.

U trećoj dekadi jula ćete konačno uspeti da više puta izađete i otkrićete da ste skladan par. Započećete vezu.

Stariji Blizanci će doći u kontakt sa osobom sa kojom su ranije bili u vezi. Pozvaće vas da se vidite, na šta ćete vi rado pristati.

Nakon viđanja vas očekuje u najmanju ruku avantura, a moguće i obnova veze koja će se pokazati skladnom.

Zdravlje

Kvadrat Marsa sa Uranom u prvoj polovini jula može vam doneti upale u predelu grla, kao i kardiovaskularne smetnje zbog čestog variranja krvnog pritiska.

Budite pažljivi prilikom rukovanja oštrim alatom jer može doći do povrede. Druga polovina jula će vam biti mnogo bolja po pitanju zdravlja.

Bićete u punoj kondiciji i bavićete se sportom.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od kalorične hrane većinom biljnog porekla. Prijalo bi vam da uzimate što više voća u ishrani u vidu raznih šejkova.

Konzumirajte presno voće i povrće kao što su jabuke, banane, pomorandže, grožđe, dinje, šargarepa i keleraba. Meso jedite umereno.

Izbacite iz ishrane suhomesnate proizvode i grickalice. Pijte više vode .

Srećni brojevi

2, 7, 13, 18, 25

RAK

Posao

Mars na početku jula ulazi u znak Lava i vaše polje novca. To vam donosi više angažovanja oko privlačenja investitora. Svoju energiju ćete usmeriti na sređivanje vaših finansija, kako biste mogli da održite korak u finansiranju razvoja važnih i dugoročnih projekata.

Venera će ući u vaš znak 3. jula i donosi vam više uspeha u ličnim nastupima. Imaćete osećaj kako da istaknete sebe. To ćete činiti tako što ćete naročitog računa povesti o svom izgledu i kulturnom i prijatnom nastupu na poslovnim prezentacijama, sastancima i u kontaktu sa klijentima.

To će vam doneti uspeh u poslovima koji su vezani za rukovođenje, lepotu i proizvodnju i trgovinu prestižnim prehrambenim proizvodima. Merkur će 8. jula krenuti retrogradno i doneće vam zastoje i kašnjenja u finansijskim transakcijama.

To će vam oduzeti dodatno vremena i snage jer ćete morati da se usklađujete sa poslovnim partnerima i klijentima.

Očekuju vas dodatni pregovori u vezi prevazilaženja teškoća gde ćete morati da učinite ustupke koji će umanjiti vašu zaradu.

Mars će 11. jula praviti kvadrat sa Uranom. To će vam doneti neočekivane nesuglasice sa važnim saradnicima, kao i u poslovanju sa društvenim institucijama.

Ovo će opet biti povezano sa finansijskim teškoćama. Druga dekada jula će vam biti ispunjena traganjem za rešenjima oko prevazilaženja zastoja i oko nalaženja kompromisnih rešenja sa nekolicinom poslovnih partnera, gde će doći do razilaženja u interesima oko zajedničkih projekata.

Uspećete da nađete adekvatno rešenje zahvaljujući konjunkciji retrogradnog Merkura sa Suncem i Venerom u trećoj dekadi jula. Uspećete da pokrenete projekte koji su bili u zastoju.

Profit ćete uvećati kroz ponude na polju poslovnih usluga koje će privući nove korisnike.

Nezaposleni Rakovi će zahvaljujući praktičnim idejama dobiti stalan posao u oblastima servisnih usluga. Bićete u mogućnosti da pokrenete sopstveni posao zahvaljujući subvencijama.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Veći deo jula, posebno druga dekada, doneće vam napete odnose sa partnerom zbog razlika u stavovima u vezi zajedničkih planova i ciljeva. Sunce i Venera će praviti opozicije sa Saturnom i Plutonom koji se nalaze u vašem polju ljubavi.

To će dovesti do zahlađenja u vašim odnosima. Neophodno je da se potrudite da pronađete zajednički prihvatljiva rešenja.

Treća dekada jula donosi vam poboljšanje u odnosima sa partnerom. Imaćete više strpljenja i potrudićete se da razgovorom dođete do rešenja nesuglasica.

Uvidećete kako su vam neophodne promene u vezi i kako samo mala promena ponekih stavova može doprineti boljem skladu između vas i voljene osobe. Očekuje vas više zajedničke zabave i provoda.

Ako ste slobodni:

Privući će vas na početku jula neko ko će vam delovati vrlo privlačno. Osim fizičkog izgleda, zaljubićete se i u način komunikacije, šarm i pozitivnu energiju koju vaša nova simpatija širi oko sebe.

Započećete da se viđate i da razgovarate o zajedničkim temama. Spontano ćete ući u vezu i ubrzo ćete uvideti da se razlikujete u očekivanjima koje imate u vezi.

To će dovesti do neslaganja, razočaranja i prekida veze. Šansa za novu vezu sa nekim drugim ukazaće vam se krajem jula.

Nešto stariji Rakovi će biti suočeni sa velikim zahtevima koje će pred njih postaviti osoba sa kojom žele da uđu u ozbiljnu emotivnu vezu.

Mada ćete biti na ivici da odustanete, do kraja meseca uspećete da je uverite da ste prava prilika za nju.

Zdravlje

Vaše zdravlje će biti uglavnom stabilno tokom jula. Imunitet će vam biti pojačan, a bićete i u dobroj fizičkoj kondiciji zahvaljujući čestom kretanju i bavljenju sportskim i rekreativnim fizičkim aktivnostima.

Osetljive tačke će vam biti kolena i zglobovi. Izbegavajte preterane fizičke napore. Dobro bi vam došla masaža. Plivanje i fitnes vežbe će vam prijati.

Potrebno vam je više kalorija u ishrani tokom jula. Riba i meso mogu da vam se nađu češće na jelovniku. Možete pojačati unos sireva i testenina.

Povrće i voće vam se preporučuje presno. Najviše će vam prijati breskve, kajsije, dinje, masline, urma, šargarepa i zelena salata. Izbegavajte suhomesnate proizvode i jake začine. Unosite vitamin B i E kao i magnezijum.

Srećni brojevi

6, 10, 17, 21, 26

LAV

Posao

Mars na početku jula ulazi u vaš znak i utiče na poboljšanje vašeg ličnog nastupa na poslu. Vaš autoritet u okviru vaše profesije, kao i u na širem poslovnom polju će biti uvećan i ostvarićete više uspeha ako se bavite oblastima menadžmenta ili ako ste na nekom od rukovodećih položaja.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i omogućiće vam da se posvetite prioritetnim zadacima. Prestaćete da se bavite raznim sporednim sitnicama. Više ćete vremena provoditi iza zatvorenih vrata u rešavanju unutrašnjih stvari u okviru firme u kojoj radite.

Postići ćete uspeh u tajnim pregovorima kao i u poslovima koji su povezani sa pružanjem pomoći i nege drugima. Merkur će 8. jula krenuti retrogradno.

Vreme je da poradite na svom ličnom nastupu, izgledu i komunikaciji kako biste ostvarili bolje poslovne kontakte i uspeli da se nametnete u svojoj oblasti kao istinski autoritet.

Pratiće vas nesporazumi, propusti i bićete na meti kritika dok Merkur bude retrogradan. Kvadrat Marsa sa Uranom donosi vam sukobe sa nadređenima. Donosićete nepromišljene odluke.

Druga dekada jula biće naporna i zahtevaće od vas da budete spremni na kompromise. Sunce i Venera će praviti opozicije sa Saturnom i Plutonom, što će vam doneti teškoće na polju usluga, a bićete ometani i od strane osoba koje će vam raditi iza leđa.

Izbegavajte kontakte sa osobama koje se bave nelegalnim aktivnostima i proverite dobro kredibilitet preduzeća i ljudi sa kojima ulazite u poslovne odnose.

Merkur će se 19. jula vratiti retrogradno u znak Raka, pa ćete imati bolji uvid u aktivnosti vaše konkurencije. Merkur će u trećoj dekadi jula praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i Venerom.

Ispravićete propuste i uspećete da ostvarite očekivanu zaradu. Uspeh vas očekuje u oblastima zabave i ugostiteljstva.

Nezaposleni Lavovi će zahvaljujući konkursima za kreativne projekte dobiti stalni radni odnos ili dugoročni ugovor sa poslodavcem. Sezonske poslove ćete lako nalaziti.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Nailazićete na neslaganja sa partnerom u odnosu na planove i želje. Izbegavajte da radite bilo šta svom partneru iza leđa, a posebno izbegavajte flert i tajne veze.

To lako može da izađe na videlo zahvaljujući opoziciji Sunca i Venere sa Saturnom i Plutonom. Kako biste ublažili napetost u odnosima, potrudite se da izađete u susret potrebama voljene osobe.

Treća dekada jula doneće vam poboljšanje i izlazak iz teškoća. Nejasnoće na koje ste nailazili u komunikaciji sa partnerom ćete uspeti da razjasnite i da se dogovorite kako ćete da ispravite greške koje su vas dovele na ivicu ozbiljnog konflikta.

Potrebno vam je više zajedničkih intimnih trenutaka. Unesite zabavu i nešto novo i kvalitetno u vašu emotivnu vezu.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu sa kojom ćete početi da izlazite i da se viđate, čak i da imate intimne odnose. Nakon toga će vam vaša nova simpatija priznati kako je u braku ili u ozbiljnoj vezi i predložiće vam da održavate tajnu vezu.

Predlog vam se neće dopasti ali ćete pristati. Nakon toga ćete ući u niz konfliktnih i neprijatnih situacija i prekinućete vezu.

U trećoj dekadi jula ćete na zabavi upoznati nekog ko će se pokazati kao idealna prilika i koga ćete doživeti kao srodnu dušu.

Nešto stariji Lavovi će nailaziti na niz iskušenja i neprijatnih situacija u pokušaju da privuku pažnju osobe koja ima se dopada.

Na kraju ćete odustati, da biste ubrzo upoznali nekog ko će vam širom otvoriti vrata svog srca. Ući ćete u vezu.

Zdravlje

Potrebno je da više vremena provodite u fizičkim aktivnostima, posebno ako na poslu ili većim delom dana sedite. Osetljiva su vam leđa i kolena, gde možete osećati bolove usled neaktivnosti. Izbegavajte podizanje većih tereta.

U trećoj dekadi jula ćete osetiti olakšanje, a vaš imunitet će se pojačati. Potrebno vam je više psihofizičke relaksacije.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže proteine i koje u isto vreme sadrže i materije koje čiste toksine iz organizma.

Jedite što više svežeg voća i povrća. Prijaće vam špargla, spanać, šargarepa, avokado, ananas i lubenica. Orašaste plodove kao što su indijski orah, uz lešnik i kikiriki možete svakodnevno konzumirati. Jedite i ribu.

Srećni brojevi

6, 8, 12, 19, 25

DEVICA

Posao

Mars na početku jula ulazi u znak Lava i upozorava vas da ćete biti izloženi spletkama od strane osoba koje žele da steknu ličnu korist na vašu štetu. Budite pažljivi u odnosima sa nadređenima jer biste u slučaju nekog sukoba sa njima mogli biti bez objašnjenja udaljeni sa projekta na kojem radite.

Potrebno je da svoju energiju uložite u pregovore iz zatvorenih vrata. Uspeh vas očekuje i u oblastima medicine i uopšte u svemu što je povezano sa pružanjem pomoći osobama u nevolji. Venera će 3. jula ući u znak Raka i doneće vam mogućnost da poboljšate odnose sa saradnicima ali će to od vas zahtevati i nepopularne mere.

Sa nekim osobama će doći do prekida saradnje. Merkur će 8. jula krenuti retrogradno. Teškoće na koje ćete nailaziti u komunikaciji sa kolegama, poslovnim partnerima i saradnicima, kao i kašnjenja u obavljanju planiranih radnih zadataka, navešće vas da se ozbiljno pozabavite spletkama kojima ste okruženi od strane nedobronamernih osoba.

Kvadrat Marsa sa Uranom dovešće do neočekivanog otkazivanja stručne podrške od strane jednog važnog saradnika.

Sunce i Venera će praviti opoziciju sa Saturnom i Plutonom u drugoj dekadi jula. Izbegavajte da ulazite u rizične poslove i ulaganja jer biste mogli da se nađete na gubitku.

Jednu dugogodišnju saradnju ćete prekinuti zbog razilaska u interesima. Merkur će se retrogradno vratiti u znak Raka, što će vam omogućiti da započnete jedan zajednički projekat koji je duže vreme bio odlagan.

Konjunkcija retrogradnog Merkura sa Suncem i Venerom doneće vam uspeh u poslovanju sa osobama na visokom poslovnom i društvenom položaju i finansijsku podršku od strane nadležnih institucija.

Trigon Marsa sa Jupiterom omogućiće vam da sve dovršite u predviđenom roku i ostvarite višu zaradu od očekivane.

Nezaposlene Device će imati pogodnu mogućnost za zaposlenje u oblastima zdravstva. Bićete u mogućnosti da se zaposlite i u administraciji i kao službenik na šalteru ili blagajni.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Potrudite se da ispunite obećanja koja ste dali voljenoj osobi, a koja odugovlačite. Bićete skloni da se povlačite u sebe kada vaš vladar Merkur krene retrogradno 8. jula.

Prijaće vam više intimnih trenutaka sa partnerom, a manje gužvi, izlazaka i bilo kakvih opterećenja. Prijalo bi vam da odete na zajednički odmor ili turističko putovanje.

Venera će u drugoj polovini jula praviti trigon sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju ljubavi, što će vam doneti više romantičnih momenata uz voljenu osobu.

Kako dobro znate šta je ono što vaš partner voli, priredićete iznenađenje u vidu zajedničkog izlaska ne omiljeno mesto vašeg partnera, kao i još nešto što će ga oduševiti. Poboljšaćete vaš odnos.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete osobu koja će na vas ostaviti pozitivan utisak i koja će pokazati diskretno da je zainteresovana da se viđate. Za kratko vreme ćete se zaljubiti ali će vam vaša simpatija predložiti da vaša veza u početku bude tajna.

Izgovor će biti da nije sve rešeno sa bivšim partnerom. Pristaćete ali ćete biti rezervisani u početku, dok vam druga strana ne pruži dokaze da je iskrena.

Ovog puta ćete imati sreće jer ćete shvatiti da vaš novi partner ima ozbiljne namere sa vama. Veza će biti skladna. Nešto starije Device će na jednom izletu sa prijateljima upoznati osobu sa kojom će ostvariti blisku komunikaciju i otkriti kako im se dopadaju iste stvari.

Za kratko vreme, u drugoj polovini jula, spontano ćete započeti vezu i bićete zadovoljni.

Zdravlje

Zdravlje će vam biti osetljivo i promenljivo. Izbegavajte veće fizičke napore jer ćete biti skloni variranju krvnog pritiska. Mogući su pojačani bolovi u leđima, ako ste u starijim godinama ili ako bolujete od diskus hernije.

Druga polovina jula vam donosi poboljšanje. Više ćete se kretati i praktikovati fizičke vežbe i relaksaciju, što će vam podići imunitet.

Vaša ishrana treba da sadrži integralne žitarice i mlečne proizvode. Za doručak vam se svakodnevno preporučuju ovsene i ražene pahuljice sa jogurtom ili kiselim mlekom.

Jedite što više voća, posebno lubenice, grožđe i breskve. Od povrća će vam prijati tikvice, brokoli, kupus i spanać.

Potrebno vam je više B vitamina. Pijte više vode, posebno mineralne.

Srećni brojevi

3, 11, 18, 22, 26

VAGA

Posao

Mars na početku jula ulazi u znak Lava. Bićete motivisani da intenzivirate svoje napore kako biste poboljšali saradničke odnose i rešili teškoće koje postoje na tom polju. Najviše ćete se angažovati oko uspostavljanja bolje saradnje sa vašim dobavljačima.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i vaše polje posla i karijere. Očekuje vas uspeh u poljima prehrambene industrije, trgovini nekretninama, umetničkim delima, kao i nameštajem. Merkur će krenuti retrogradno 8. jula i dovešće do zastoja u bilo kom vidu timskog rada.

Sa saradnicima ćete ulaziti u nesporazume i zajednički projekti će kasniti. Dešavaće vam se propusti i greške koje ćete trebati da ispravljate.

Mars će 11. jula praviti kvadrat sa Uranom i dovešće do teškoća na polju platnog prometa. Naići ćete na neočekivane troškove koji će dovesti do promena u planiranim aktivnostima.

U drugoj dekadi jula će Sunce i Venera praviti opoziciju sa Saturnom i Plutonom. Mogući su prekidi nekih projekata zbog nedostatka sredstava. Kasnićete sa rokovima što će dovesti do pritisaka i konflikata od strane nadređenih.

Merkur će se 19. jula retrogradno vratiti u znak Raka i bićete u mogućnosti da se posvetite rešavanju propusta i zastoja.

U trećoj dekadi jula Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i Venerom, što će vam omogućiti da razrešite neslaganja sa nadređenima i da pokrenete projekte koji su duže vreme odlagani.

Poboljšaćete i vaše finansijsko stanje. Uspeh ćete ostvariti na poljima menadžmenta, građevinarstva i trgovine energetskim resursima.

Krajem meseca će Mars praviti trigon sa Jupiterom. Uspećete da uspostavite odličnu koordinaciju sa saradnicima i to će vam pomoći da na vreme obavite najveći deo planiranih i ugovorenih obaveza.

Venera će ući u znak Lava i doneće vam finansijske dobitke.

Nezaposlene Vage će uspeti da zahvaljujući svojim stručnim sposobnostima dobiju stalno zaposlenje jer će se pokazati kao najbolje na intervjuu za novi posao.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi će početkom jula ući u znak Lava i doneće vam više dinamike. Povoljno će se odraziti na vaš društveni život. Više ćete izlaziti sa partnerom i viđati se sa zajedničkim prijateljima.

Nailazićete i na neslaganja sa partnerom o ulaganju i trošenju zajedničkih finansija, što može izazvati prolazne sukobe.

Druga polovina jula donosi vam više sklada u odnosu sa partnerom uspećete da realizujete nešto što ste zajedno planirali.

Dobićete više motivacije da pružate inicijativu u svemu što vašu vezu može da načini kvalitetnijom. Pružiće vam se mogućnost da odete na izlet ili na vikend putovanje, gde ćete se dobro provesti i posvetiti jedno drugom dragoceno vreme.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da izlazite i družite se, a manje će vas zanimati ulazak u vezu i zaljubljivanje. Na jednoj zabavi nećete odleti osobi koja će vam privući pažnju, kako svojim izgledom, tako i signalima koje će vam davati da je zainteresovana za vas.

U početku ćete zajedno izlaziti i uživaćete u provodima, a do kraja meseca ćete postati emotivno bliski i imaćete dovoljno dokaza da je to osoba sa kojom možete ući u ozbiljnu vezu.

Otići ćete na zajedničko putovanje. Bićete srećni.

Starije Vage će nakon dužeg premišljanja da se odluče da pokušaju vezu sa starom simpatijom. Mada vam je već duže vreme jasno da vaša simpatija želi vezu sa vama, trebalo vam je vremena da skupite hrabrosti za odluku koja vam je važna.

Zdravlje

Zdravlje će vam biti uglavnom stabilno ali je važno da izbegavate promaju i hladne napitke kada su velike vrućine. Možete da se prehladite ako budete nepažljivi. Prijaće vam odlasci na izlete u prirodu.

Birajte mesta gde je vazduh čist jer je to neophodno vašim plućima. Praktikujte psihofizičku relaksaciju i više se odmarajte. Sunčajte se umereno.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži uglavnom voće i povrće, sa povremenim unosom ribe i minimalnom količinom namirnica životinjskog porekla.

Jaja i mlečne proizvode možete unositi u prosečnoj količini, svakodnevno ili više puta nedeljno. Izbacite iz ishrane grickalice, brzu hranu i suhomesnate proizvode. Prijaće vam najviše voće miksovano u blenderu.

Srećni brojevi

8, 15, 17, 22, 25

ŠKORPIJA

Posao

Mars, vaš vladar, ulazi na početku jula u znak Lava i vaše polje posla i karijere. Usmerićete veliki deo svojih napora u ostvarivanje napretka u poslu. Nastojaćete da svojim rezultatima zaslužite unapređenje ili da istaknete svoje radne sposobnosti i autoritet.

Najviše uspeha ćete imati ako se bavite oblastima menadžmenta, industrijom ili sportom. Venera će 3. jula ući u znak Raka. Ovo vam sugeriše da bi vam bilo najbolje da odete na godišnji odmor. U slučaju da niste u mogućnosti da uzmete odmor, usmerite se na prikupljanje finansijske podrške za predstojeće projekte.

Imaćete i pogodnosti za pregovore sa inostranim partnerima. Merkur će 8. jula krenuti retrogradno i usporiće vas u razvoju prioritetnih poslovnih planova. Bićete neorganizovani i nailazićete na teškoće u vidu nesporazuma sa kolegama, nadređenima, saradnicima i klijentima.

Najviše teškoća ćete imati na polju komunikacije, na poslovnim sastancima gde nećete moći da se dogovorite oko zajedničkih ciljeva i zbog toga ćete početak realizacije novih planova morati da odložite.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi jula praviti opoziciju sa Saturnom i Plutonom, što će dovesti do prekida važnih dogovora i odlaganja poslovnih putovanja, a imaćete teškoća i prilikom dovršavanja pojedinih rokova.

Sve to će nepovoljno uticati na vaše finansijsko stanje. Merkur će se 19. jula retrogradno vratiti u znak Lava i praviće u trećoj dekadi meseca retrogradnu konjunkciju sa Suncem i Venerom.

Uspećete da postignete važne dogovore zahvaljujući vašoj veštini postizanja kompromisa. Krajem jula će Mars praviti trigon sa Jupiterom, što će vas činiti veštim u rešavanju finansijskih pitanja.

Vaš osećaj za ulaganja i akcije na tom polju doneće vam zaradu znatno višu od očekivane.

Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da dobiju stalan posao u svojoj struci, kao i na onim poljima gde je potrebno da pokažu smisao za organizaciju.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Ulazak Venere u znak Raka na početku jula će vam doneti mogućnost da odete na odmor i da sa voljenom osobom otputujete na mesto koje duže vreme želite da posetite.

U tome mogu jedino da vas ometaju obaveze ali ćete uspeti da se prilagodite ako se potrudite. Važno je samo da vaše želje i potrebe uskladite sa potrebama vašeg partnera.

Sunce i Venera će praviti opoziciju sa Saturnom i Plutonom, što će vam donositi nesuglasice sa partnerom u vezi putovanja, a može doći i do odlaganja.

Treća dekada jula će vam tek doneti željeni sklad i ostvarenje zajedničkih ciljeva. Marsov trigon sa Jupiterom doneće vam dobitke. Vaš partner i vi ćete uživati u provodu i zajedničkim aktivnostima.

Ako ste slobodni:

Mogućnost da upoznate osobu sa kojom biste mogli da uđete u vezu očekuje vas na putovanju. Moguće je i da upoznate nekog ko je iz inostranstva, a našao se nekim slučajem u mestu gde vi živite.

Treća mogućnost ulaska u vezu je poznanstvo preko daljeg rođaka ili društvenih mreža. Osoba sa kojom dođete u kontakt pokazaće interesovanje, a vama će se dopasti na prvi pogled.

Naći ćete dosta zajedničkih stvari koje će vas povezati. Veza je moguća i na daljinu.

Stariji Škorpioni će biti diskretni ali vrlo odlučni u nameri da ostvare emotivnu vezu sa osobom sa kojom se povremeno viđaju.

Kako već dobro poznajete vašu simpatiju, uspećete da joj postanete neodoljivi i nezamenljivi. Očekuje vas veza.

Zdravlje

Zdravlje će vam biti relativno stabilno tokom jula. Budite ipak pažljivi i nemojte se preterano izlagati jakom suncu, a najviše od svega izbegavajte da se po velikim vrućinama rashlađujete ledenim osvežavajućim pićima jer vam se lako može dogoditi da se prehladite ili dobijete upalu grla. Bićete fizički aktivniji, što će ojačati vaš imunitet.

Namirnice koje su vam neophodne u ishrani bi trebalo da sadrže više kalorija kako biste imali dovoljno energije i jači imunitet.

Meso i ribu možete svakodnevno da imate na jelovniku. Važno je i da uzimate veću količinu povrća u vidu raznih salata sa dodatkom maslina i sira.

Pripremajte i razne mikseve od voća. Izbegavajte brzu hranu i alkoholna pića.

Srećni brojevi

4, 10, 13, 19, 22

STRELAC

Posao

Mars na početku jula ulazi u znak Lava. Osećaćete potrebu za putovanjima i odmorom jer ste se u proteklom periodu umorili od pritisaka i rešavanja finansijskih problema. Svoje snage ćete usmeriti na usavršavanje svojih veština, kao i na poslove koji su povezani sa inostranstvom, transportom ili trgovinom robom iz inostranstva.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i vaše polje platnog prometa. Imaćete pojačan osećaj kako da rasporedite svoje prihode i rashode.

Ako se bavite oblastima ekonomije, knjigovodstvom, bankarstvom i finansijama uopšte, imaćete dinamičan period koji će od vas zahtevati dosta snalažljivosti i prilagođavanja. Merkur će krenuti retrogradno 8. jula. Ako ste planirali odmor ili putovanje, to ćete trebati da odložite jer će iskrsnuti neodložne obaveze i novi rokovi.

Nailazićete na nesporazume sa nadređenima i klijentima. Budite pažljivi i u saobraćaju jer će dolaziti do zastoja, posebno ako se bavite oblastima transporta.

Kvadrat Marsa sa Uranom 11. jula doneće vam nepredviđene komplikacije na polju usluga, posebno ako ste serviser po zanimanju.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi jula praviti opoziciju sa Saturnom i Plutonom. Ovo će dovesti do zastoja na polju novca i platnog prometa.

Uplate koje očekujete će kasniti, nailazićete na uvećane troškove i na nedostatak neophodnih sredstava za dalju fazu razvoja važnih radnih zadataka.

U odnosima sa nadređenima i klijentima ćete morati da pristanete na razne ustupke i kompromise. Treća dekada jula će vam biti uspešna. Merkur se retrogradno vraća u znak Raka i pravi konjunkciju sa Suncem i Venerom.

Uspećete da izađete iz teškoća sa novcem i da pokrenete projekte koji su bili odloženi. Trigon Marsa sa Jupiterom doneće vam dobitke i uspeh na polju menadžmenta, a moguće je i unapređenje.

Nezaposleni Strelčevi će imati pogodne mogućnosti da se zaposle u oblastima saobraćaja, turizma i trgovine. Najviše mogućnosti za posao vas očekuje u sezonskim i honorarnim ponudama.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće 8. Jula retrogradno. To vam sugeriše da se posvetite ispunjenju obećanja koje ste od ranije dali partneru ali ih do sada niste ispunili.

Važno je i da se potrudite da poboljšate komunikaciju sa voljenom osobom. Ovo je važno i zbog toga što ćete nailaziti na nesporazume koji će biti izazvani sticajem okolnosti.

Retrogradni povratak Merkura u znak Raka doneće vam mogućnost da se sa partnerom dogovorite o zajedničkim ulaganjima oko kojih ste u ranijem periodu imali nesuglasice.

Kraj jula doneće vam mogućnost da zajedno otputujete na mesto gde ćete imati dovoljno vremena i mogućnosti da se posvetite jedno drugom i da se dobro provedete.

Ako ste slobodni:

Vaš urođeni optimizam će biti pojačan i vaše vreme će biti ispunjeno aktivnostima koje vam donose više radosti. Još uvek će vam biti teško da upoznate osobu koja bi vam odgovarala kao partner. Smetaće vam što ste okruženi osobama koje vam prilaze, a u sebi nemaju ništa što bi vas privuklo.

U trećoj dekadi jula dogodiće se susret sa osobom koja se razlikuje od većine vaših poznanika, koja ima jak lični integritet, širinu duha i avanturistički duh. Zaljubićete se, a moguća je i veza.

Nešto stariji Strelci će nakon uzaludnih pokušaja da privuku pažnju osobi koja im se dopada shvatiti da promena taktike može da im donese uspeh.

Pokušaćete drugačiji pristup i to će biti pun pogodak. Počećete da se viđate i izlazite.

Zdravlje

Zdravlje će vam tokom jula biti promenljivo i nestabilno. Zbog toga je važno da se pridržavate preventivnih mera. Izbegavajte preterivanja u jelu i piću, kao i bilo kakvo fizičko i mentalno iscrpljivanje.

Više se odmarajte. Biće vam osetljivo grlo, leđa i želudac. Neophodne su vam fizičke vežbe i relaksacija. Više izlazite u prirodu.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više vitamina ali i materija koje služe za čišćenje toksina iz organizma. Integralne žitarice, pšenične klice, ražene i ovsene pahuljice uzimajte za doručak sa jogurtom ili kiselim mlekom, sa maslinama i svežim presnim povrćem.

Jedite što više svežeg voća. Meso i ribu uzimajte umereno. Umanjite unos kafe i grickalica.

Srećni brojevi

7, 11, 16, 21, 24

JARAC

Posao

Mars na početku jula ulazi u znak Lava, zbog čega ćete trebati da svoju energiju uložite u rešavanje finansijskih pitanja i transakcija. Na ovom polju ćete imati mnogo toga da sređujete kako bi se vaši finansijski tokovi mogli efikasnije odvijati i kako biste mogli da ubrzate i poboljšate naplatu vaših potraživanja.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i doneće vam pogodnosti za sklapanje novih ugovora ali ćete pre toga proći kroz teške sastanke i pregovore, gde ćete trebati da nalazite načine za postizanje kompromisnih rešenja. Merkur će 8. jula krenuti retrogradno, što će dovesti do zastoja i teškoća na polju platnog prometa.

Na teškoće ćete nailaziti i ako se bavite oblastima komunikacija, saobraćaja, kao i bilo kojim zanimanjem koje je potencijalno opasno, kao što je rad sa hemijskim proizvodima, poljoprivrednim otrovima i slično.

Mars će praviti kvadrat sa Uranom 11. jula i upozorava vas da izbegavate nepromišljene i nagle odluke u vezi troškova i ulaganja novca.

Važno je da ne ulazite u bilo kakve poslovne i finansijske rizike, jer biste mogli da se nađete na gubitku.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi jula praviti kvadrat sa Saturnom i Plutonom. U odnosima sa pojedinim poslovnim partnerima imaćete sukobe interesa zbog kojih se može dogoditi da raskinete neki od ugovora, a to bi vam nanelo štetu i gubitke.

Potrudite se da nađete zajednički prihvatljivo rešenje. Merkur će se 19. jula vratiti retrogradno u znak Raka i tamo će praviti u trećoj dekadi meseca konjunkciju sa Suncem i Venerom.

To će vam omogućiti da postignete dogovore tamo gde ste nailazili na neslaganja. Ostvarićete uspeh u oblastima javnosti, u pravnim poslovima i u oblasti menadžmenta.

Trigon Marsa sa Jupiterom će vam doneti uvećanu zaradu krajem meseca zahvaljujući vašim veštim potezima.

Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju posao u javnom sektoru, kao i u oblastima ekonomije, knjigovodstva i pravnih delatnosti. Sezonski poslovi će vam biti dostupni.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Odnosi sa voljenom osobom će biti napeti tokom jula, posebno u drugoj dekadi meseca. Opozicija Sunca i Venere sa Saturnom i Plutonom doneće vam ozbiljne nesuglasice. Naći ćete se na suprotnim stranama i nećete moći da se složite oko zajedničkih ciljeva.

Nećete želeti da popustite jedno drugom. Ovo može dovesti do ozbiljnog zahlađenja i udaljavanja.

U trećoj dekadi jula doći će do poboljšanja jer ćete sa voljenom osobom uspeti da postignete dogovor. Priznaćete vaše greške i početi da ispunjavate svoja obećanja.

Pokazaćete više inicijative u nastojanju da poboljšate vašu emotivnu vezu. Imaćete više vremena za zajedničke intimne trenutke. Mogli biste da odete na zajedničko putovanje i uživate u provodu.

Ako ste slobodni:

Počećete da se viđate sa osobom koja će se odjednom pojaviti u vašoj blizini i koja će vam poklanjati pažnju. Predložiće vam tajnu vezu jer je to neko ko je nezadovoljan svojom bračnom situacijom. Kako će vam se osoba veoma dopasti i kako ćete naći mnogo toga zajedničkog, pristaćete na tajnu vezu.

U početku će vam biti teško da se viđate i da se prilagodite promenama raspoloženja vaše nove simpatije. Do kraja meseca ćete već naći način da uživate u zajedničkim trenucima.

Nešto stariji Jarčevi će upoznati osobu sa kojom će sarađivati na zajedničkom projektu. Između vas dvoje će se pojaviti emocije i počećete da izlazite i da odlazite na zajednička putovanja. Do kraja meseca ćete ući u skladnu emotivnu vezu.

Zdravlje

Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja će biti retrogradan od 8. jula, što vas upozorava da budete pažljivi i da se ne izlažete velikim fizičkim naporima, a posebno je važno da izbegavate stresne situacije.

Bićete podložni prehladi, pa izbegavajte hladne napitke kada je velika vrućina. Praktikujte svakodnevnu psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice sa vlaknima koje poboljšavaju probavu i otklanjaju štetne materije iz organizma. Povrće kao što su grašak, boranija i brokoli možete da konzumirate svakodnevno.

Najbolje bi bilo da pravite mikseve od povrća u blenderu. Jedite više voća i pijte više vode. Umanjite unos brze hrane. Uzimajte vitamin B.

Srećni brojevi

4, 12, 15, 20, 23

VODOLIJA

Posao

Mars će na početku jula ući u znak Lava i vaše polje javnosti i poslovnih partnerstava. Na tom polju ćete se potruditi da sklopite nove ugovore i da se probijete na polju javnosti.

Biće vam potrebno dosta napora i strpljenja jer ćete se suočavati sa preprekama koje će vam staviti do znanja koliko ste sposobni da neke važne poslovne izgurate do kraja.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i doneće vam uspeh i napredak na polju usluga, posebno onih koje su vezane za lepotu kao što su frizerske, kozmetičke i krojačke usluga, ali isto tako ćete ostvariti uspeh ako se bavite prehranom i držite restoran ili poslastičarnicu.

Merkur će 8. jula krenuti retrogradno. Nailazićete na zastoje u poslovima koje obavljate u saradnji sa poslovnim partnerima. Doći će do nesporazuma, neslaganja, teških razgovora, neuspelih sastanaka.

Budite pažljivi u saobraćaju i razmeni informacija jer će i na tim poljima biti neorganizovani. Mars će 11. jula praviti kvadrat sa Uranom, što će dovesti do iznenadnog kašnjenja i odlaganja važnih rokova.

Zbog toga ćete imati gubitke i sukobe sa nadređenima.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi jula praviti opoziciju sa Saturnom i Plutonom. Čuvajte se spletki osoba koje će pokušati da na nepošten način dođu do vašeg položaja.

Bićete suočeni sa ozbiljnim tajnim neprijateljima i snažnom konkurencijom. Najviše smetnji ćete imati ako se bavite zdravstvom, građevinarstvom, energetskim resursima i servisnim uslugama.

Sa radnim kolegama lako može da dođe do sukoba, kao i sa nadređenima. Merkur će se 19. jula retrogradno vratiti u znak Raka i tamo će praviti konjunkciju sa Suncem i Venerom.

To će vam pomoći da se izvučete iz zamki i otkrijete ko vam ne želi dobro. Do kraja meseca ćete ostvariti novo partnerstvo i saradnju, što će vam doneti zaradu višu od očekivane.

Nezaposlene Vodolije će najviše izgleda za zaposlenje imati u oblastima trgovine, ugostiteljstva, zabave, kao i u sezonskim i honorarnim poslovima.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Merkur će se kretati retrogradno kroz vaše polje braka i ljubavi od 8. jula. To će dovoditi do nerazumevanja između vas i voljene osobe. Biće vam teško da ostvarite skladnu komunikaciju, a to će izazivati povremene prepirke.

Bićete skloni da reagujete uvređeno i da se povlačite u sebe, a vaš partner će biti ponekad napet i impulsivan, a ponekad ćutljiv.

Treća dekada jula će vam doneti više dinamike u vezi zahvaljujući trigonu Marsa sa Jupiterom. Predložićete voljnoj osobi uzlazak na mesto koje voli i nakon što joj ispunite još po neku želju, vratićete narušeni sklad u vaš odnos.

Počećete više da izlazite i da se družite sa zajedničkim prijateljima. Partner će vam predložiti zajedničko putovanje i to ćete prihvatiti.

Ako ste slobodni:

Osoba sa kojom ste se viđali u društvu zajedničkih prijatelja će početi sve više da vam se dopada zbog svojih osobina, komunikativnosti, vedrine duha i ideja koje smatrate genijalnim. Počećete da više vremena provodite zajedno, da izlazite na posebna mesta vas dvoje sami, što će vas zbližiti više nego što ste planirali.

Bićete nesigurni da li da pokušate nešto više od prijateljstva koje je već otišlo izvan tih granica. Odlučićete se da ipak pokušate vezu i nećete se razočarati.

Nešto starije Vodolije će upoznati osobu koja će im biti idealan partner za izlaske i zabavu, a ko od njih neće zahtevati odmah vezu i zajedničke planove.

Odgovaraće vam da imate sa vašom simpatijom slobodnu vezu bez obaveza.

Zdravlje

Opozicija Sunca i Venere koji prolaze kroz vaše polje zdravlja sa Saturnom i Plutonom donosi vam psihosomatske smetnje koje će se ispoljiti kroz otežanu probavu i želudačne tegobe, povišen krvni pritisak, a moguće su i urinarne smetnje.

Bićete pritisnuti brigama, što će zahtevati više odmaranja i svakodnevnu psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži lako svarljive namirnice, kao što je povrće pripremljeno u blenderu ili voće koje je miksano u sokovniku.

Možete u to dodavati ražene i ovsene pahuljice. Morska ribu, masline, feta sir, kiselo mleko i jogurt možete da konzumirate svakodnevno.

Umanjite unos mesa, posebno sa roštilja, kafu i grickalice. Pijte mineralnu vodu.

Srećni brojevi

3, 7, 16, 19, 24

RIBE

Posao

Mars na početku jula ulazi u znak Lava, gde će usmeriti vaše akcije u pokretanje novih ponuda na polju usluga. Uspeh ćete ostvariti ako se bavite servisnim uslugama, mehanizacijom i energetskim resursima, kao i uslugama obezbeđenja.

Venera će 3. jula ući u znak Raka i pojačaće vašu kreativnost. Doneće vam više uspeha na poljima zabave i ugostiteljstva. Merkur će 8. jula krenuti retrogradno, što će dovesti do neslaganja sa radnim kolegama, kašnjenja u realizaciji važnih dogovora, kao i do grešaka usled nedovoljne organizovanosti.

Budite pažljivi i ako se bavite oblastima saobraćaja i komunikacija, posebno ako radite u službama za održavanje proizvoda i komunikaciju sa korisnicima, u raznim servisima automobila i bele tehnike, kao i ako ste zaposleni u velikim trgovačkim lancima.

Nailazićete na nezadovoljne korisnike i na teškoće u obavljanju čak i onih jednostavnih, rutinskih radnih zadataka. Mars će 11. jula praviti kvadrat sa Uranom.

Budite pažljivi ako se bavite oblastima saobraćaja i transporta jer su moguće nezgode koje vam mogu naneti gubitke.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi jula praviti kvadrat sa Saturnom i Plutonom. To će dovesti do raskida jedne saradnje zbog razilaska u interesima, a može da dođe i do problema u odnosima sa jednim dugogodišnjim saradnikom.

Ako biste prekinuli saradnju koja vam je bila dobro razrađena i donosila dobitke, to bi vam nanelo štetu. Najbolje bi bilo da se potrudite da postignete kompromis oko onoga gde budete nailazili na neslaganja.

Merkur će 19. jula da se vrati retrogradno u znak Raka i u trećoj dekadi meseca će praviti konjunkciju sa Suncem i Venerom.

Pokrenućete nove projekte koji su duže vreme morali da budu odloženi. Ostvarićete uspeh u svemu što zahteva vaše kreativne veštine.

Nezaposlene Ribe će najviše uspeha imati u sezonskim i honorarnim poslovima, kao i u oblasti poslovnih usluga, najviše onih servisne vrste.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno 8. jula i doneće vam nesporazume i neslaganja sa voljenom osobom. Vreme je da se posvetite svemu što ste zapostavili u vašoj emotivnoj vezi. Najviše od svega je neophodno da poboljšate komunikaciju sa partnerom.

U ovom mesecu će svakako vaša komunikacija biti dosta konfuzna i neskladna.

Najviše neslaganja ćete imati u vezi zajedničkog vremena i predloga za aktivnosti i zabavu. Imaćete suprotne želje i očekivanja povodom toga. Biće vam teško da svoje potrebe uskladite sa partnerovim.

Treća dekada jula vam donosi poboljšanje. Uspećete da se složite oko ostvarenja jednog važnog zajedničkog cilja i to ćete uspešno da postignete.

Ako ste slobodni:

Imaćete više mogućnosti za ulazak u novu emotivnu vezu. Bar dve osobe će želeti da budu sa vama bliske, a moguće da će ih biti i više. Komplikacije će nastati zbog toga što ćete uvideti kako ne možete da se prepustite osećanjima mada će vam se novi poznanici dopasti, bar što se izgleda tiče.

Između vas i njih postojaće prevelike suprotnosti u očekivanjima. U trećoj dekadi jula doći će do slučajnog susreta sa bivšim partnerom i odlučićete se da obnovite vezu. Biće bolje ovog puta.

Nešto starije Ribe će biti razočarane jer će se osećati neshvaćene, kako od bliskih prijatelja, tako i od osobe koja im se dopada. Prekinućete jedan odnos i upoznati osobu sa kojom ćete imati šanse da započnete novu vezu.

Zdravlje

Merkur će 8. jula krenuti retrogradno u vašem polju zdravlja. To vas usmerava da preduzmete preventivne mere jer ćete biti osetljivog zdravlja, podložni pojačanom stresu i psihosomatskim smetnjama. Izbegavajte duže izlaganje suncu jer vam je koža osetljiva.

Koristite kreme za sunčanje i mleko za telo. Nađite dovoljno vremena za psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od gradivnih materija i proteina. Možete svakodnevno da konzumirate mleko i jaja, a najviše će vam prijati mladi sirevi, jogurt i kiselo mleko.

Riba često treba da vam se nađe na jelovniku. Jedite više voća, posebno lubenice, grožđe i ananas. Umanjite unos brze hrane, grickalica i alkoholnih pića. Potreban vam je D vitamin.

Srećni brojevi

6, 10, 15, 21, 24