Otvoren 35. Sabor frulaša u Grljanu (FOTO)

110
0
sabor frulaša
FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović"

U Grljanu, kod Zaječara, 10. i 11. avgusta 2018. godine održava se 35. Sabor frulaša. Koncertom „Simfonija duha i daha“ ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio je majstor frule Bora Dugić.

„Važno je da država u svoje ruke uzme čuvanje tradicije jer to ne mogu pojedinačno sela da urade, a da nije ovih manifestacija ovo bi se sve ugasilo. Kultura je nešto što čini ličnu kartu jedne zemlje. Nadam se da su ova vremena koja dolaze i koja su trenutno nešto drugačija nego prethodna i mislim da očuvanje tradicije treba da bude na radost svih nas“, rekao je Bora Dugić.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Nakon koncerta nastupilo je Kulturno – umetničko društvo „Voja Čurić“ iz Kobišnice.

Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika grada Zaječara naglasila je značaj ovakvih manifestacija, dodavši da se grad Zaječar ponosi ovom manifestacijom i da će kulturni događaji uvek imati podršku lokalne samouprave.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Drugog dana Sabora frulaša u Grljanu posetioci mogu da pogledaju izložbu slika i izložbu domaće radinosti, kao i izložbu meda i proizvoda od meda.

Manifestacija drugog dana počinje defileom učesnika, nakon kojeg će biti održan kulturno umetnički program, na kojem će se predstaviti izvođači na tradicionalnim instrumentima i društvo narodne tredicije “Šamot“ iz Aranđelovca.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Organizatori ove kulturno-umetničke manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Grljan, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

 

IZVORNPTK CK "Zoran Radmilović"
Prethodni tekstOve kulturne manifestacije obeležiće avgust u Zaječaru!
Sledeći tekstPomoć za starija lica u Boljevcu