Zaječarska publika fascinirana predstavom „Kralj Lir“, „Zoranov brk“ Izudinu Bajroviću!

Ansambl Narodnog pozorišta iz Sarajeva prvi put je nastupio na "Zoranovim danima", a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

164
0
FOTO: www.timokpress.rs

Šeste festivalske večeri na 27. „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, ljubitelji pozorišne umetnosti mogli su da uživaju u predstavi „Kralj Lir“ Vilijama Šekspira, u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva i Festivala MESS, za koju režiju potpisuje Dijego de Brea.

Ansambl Narodnog pozorišta iz Sarajeva prvi put je nastupio na „Zoranovim danima“, a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

FOTO: www.timokpress.rs

Fascinantna igra šestoro glumaca uspela je prisutnima da prenese snažne i otrežnjujuće replike, a skoro nepostojeće scenografija i moderniji kostimi dočarali su scene iz Šekspirovog „Kralja Lira“. Izudin Bajrović – dobitnik „Zoranovog brka“, kao Kralj Lir dominantno i sigurno vlada svakom scenom, nenametljivo prenosi poruku da poverenje, čast i ljubav nažalost ne moraju biti tamo gde ih najviše očekujemo.

Izudin Bajrović – glumac, dobitnik „Zoranovog brka“; FOTO: www.timokpress.rs

„Publika je jako lepo primila ovu predstavu, vidi se da je zaječarska publika jako negovana i ta komunikacija između publike i glumca se oseti na sceni. Ova nagrada je čitavog našeg ansambla. Predstava je takva da jedna uloga dominira i ja sam imao mnogo više prostora od kolega, ali sam svakako zahvalan za ovo priznanje. Govoriti o veličini Zorana Radmilovića je suvišno, jer ne samo da ga se sećaju stariji građani bivše Jugoslavije, već i mlađe generacije preko Jutjuba uživaju u njegovoj savršenoj glumi i ja sam jako ponosan što sam dobio „Zoranov brk“. Dobro što je ovaj festival posvećen glumcu, jer su glumci prilično zapostavljena kategorija na prostoru bivše Jugoslavije i dragoceno je kada postoji bilo šta što glumcu daje značaj“, istako je Izudin Bajrović, glumac i dobitnik „Zoranovog brka“.

Izudin Bajrović – glumac, dobitnik „Zoranovog brka“; FOTO: www.timokpress.rs

U predstavi „Kralj Lir“ igraju: Izudin Bajrović, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Slaven Vidak, Vedran Đekić i Elma Juković. Predstava je ove godine gostovala u Podgorici, Novom Sadu, Zaječaru, očekuje ih gostovanje u Nikšiću, a u Sarajevu je na redovnom pozorišnom repertoaru.

U subotu 20. oktobra, publiku na „Zoranovim danima“ očekuje predstava „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta iz Beograda, po tekstu Duška Kovačevića, u režiji Tanje Mandić Rigonat. U ovom vrsnom pozorišnom komadu igraju: Dušanka Stojanović Glid, Nela Mihajlović, Milutin Milošević, Katarina Marković, Vanja Milačić, a u ulozi čuvenog Ilije Čvorovića – Ljubomir Bandović. Početak je zakazan za 20 sati u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

FOTO: www.timokpress.rs