Naslovna Kultura Zaječarska publika fascinirana predstavom „Kralj Lir“, „Zoranov brk“ Izudinu Bajroviću!

Zaječarska publika fascinirana predstavom „Kralj Lir“, „Zoranov brk“ Izudinu Bajroviću!

Ansambl Narodnog pozorišta iz Sarajeva prvi put je nastupio na "Zoranovim danima", a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

20
FOTO: www.timokpress.rs

Šeste festivalske večeri na 27. „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, ljubitelji pozorišne umetnosti mogli su da uživaju u predstavi „Kralj Lir“ Vilijama Šekspira, u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva i Festivala MESS, za koju režiju potpisuje Dijego de Brea.

Ansambl Narodnog pozorišta iz Sarajeva prvi put je nastupio na „Zoranovim danima“, a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

FOTO: www.timokpress.rs

Fascinantna igra šestoro glumaca uspela je prisutnima da prenese snažne i otrežnjujuće replike, a skoro nepostojeće scenografija i moderniji kostimi dočarali su scene iz Šekspirovog „Kralja Lira“. Izudin Bajrović – dobitnik „Zoranovog brka“, kao Kralj Lir dominantno i sigurno vlada svakom scenom, nenametljivo prenosi poruku da poverenje, čast i ljubav nažalost ne moraju biti tamo gde ih najviše očekujemo.

Izudin Bajrović – glumac, dobitnik „Zoranovog brka“; FOTO: www.timokpress.rs

„Publika je jako lepo primila ovu predstavu, vidi se da je zaječarska publika jako negovana i ta komunikacija između publike i glumca se oseti na sceni. Ova nagrada je čitavog našeg ansambla. Predstava je takva da jedna uloga dominira i ja sam imao mnogo više prostora od kolega, ali sam svakako zahvalan za ovo priznanje. Govoriti o veličini Zorana Radmilovića je suvišno, jer ne samo da ga se sećaju stariji građani bivše Jugoslavije, već i mlađe generacije preko Jutjuba uživaju u njegovoj savršenoj glumi i ja sam jako ponosan što sam dobio „Zoranov brk“. Dobro što je ovaj festival posvećen glumcu, jer su glumci prilično zapostavljena kategorija na prostoru bivše Jugoslavije i dragoceno je kada postoji bilo šta što glumcu daje značaj“, istako je Izudin Bajrović, glumac i dobitnik „Zoranovog brka“.

Izudin Bajrović – glumac, dobitnik „Zoranovog brka“; FOTO: www.timokpress.rs

U predstavi „Kralj Lir“ igraju: Izudin Bajrović, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Slaven Vidak, Vedran Đekić i Elma Juković. Predstava je ove godine gostovala u Podgorici, Novom Sadu, Zaječaru, očekuje ih gostovanje u Nikšiću, a u Sarajevu je na redovnom pozorišnom repertoaru.

U subotu 20. oktobra, publiku na „Zoranovim danima“ očekuje predstava „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta iz Beograda, po tekstu Duška Kovačevića, u režiji Tanje Mandić Rigonat. U ovom vrsnom pozorišnom komadu igraju: Dušanka Stojanović Glid, Nela Mihajlović, Milutin Milošević, Katarina Marković, Vanja Milačić, a u ulozi čuvenog Ilije Čvorovića – Ljubomir Bandović. Početak je zakazan za 20 sati u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

FOTO: www.timokpress.rs

 

- mesto za reklamu -
IZVORtimokpress.rs/NPTK CK "Zoran Radmilović"