PSD Ljuba Nešić: Planinarske akcije u julu

313
0
psd ljuba nešić

Planinarsko-smučarsko društvo „LjubaNešić“ iz Zaječara poziva sve ljubitelje prirode da im se priključe u predstojećim akcijama u julu.

Već sledećeg vikenda, 6. i 7. jula organizuje se akcija „Meandri Uvca i splavarenje Ibrom“.

planinari

Evo kako izgleda raspored akcija do kraja jula:

  • Subota, 13. jul – „Rtanj za mlade“
  • Subota, 20. i nedelja, 21. jula – „Kopren – Tri čuke – Ponor“
  • Subota, 27. i nedelja, 28. jul – STOL – III Memorijalni kamp „Boško Jovanović“

Prijave su u toku.

Zainteresovani za ove i predstojeće akcije planinara mogu se javiti PSD „Ljuba Nešić“. Prijem novih članova je svakog utorka od 19 sati u planinarskoj kućici na Kraljevici.

psd ljuba nešić

Obaveštenja o akcijama i aktivnostima Planinarsko- smučarskog društva „Ljuba Nešić“ iz Zaječara možete pratiti i na njihovoj fejsbuk stranici:

www.facebook.com/psdljubanesiczajecar

planinari

Zbog čega planinarenje? Evo šta nam poručuju iz ovog udruženja:

  • Ljudi koji se bave planinarenjem bolje se nose sa svakodnevnim stresom, smireniji su, veseliji, uopšteno zdraviji i srećniji.
  • Planinarenje je i prilika de obiđu izuzetno lepi predeli kako u Srbiji tako i u inostranstvu.
  • Koristi od planinarenja su brojne: Opšte je poznato da pešačenje pomaže u održavanju kondicije, sagorevanju kalorija i ubrzavanju metabolizma. Planinski vazduh odlično utiče na celokupno stanje organizma i pospešuje izlučivanje toksina.
  • Boravak u prirodi i druženje sa dragim ljudima podstiče lučenje hormona sreće – seratonina, smanjuje simptome depresije i anksioznost. Fizičko aktivnost na planini povoljno utiče na dobar san a nasmejano društvo planinara je terapija za srećniji život.

Slične objave: